Over mij en over deze site

Ik ben begonnen op gitaar. Later ben ik ook gaan drummen. Als drummer heb ik 35 jaar in bands gespeeld. Ook een poosje toetsen gespeeld. Daarna ben ik weer intensief gitaar gaan spelen. Ik wilde toen meer weten over theorie, maar ik vond alleen onduidelijke en vooral onvolledige uitleg. Pas na veel zoeken begon ik verband te zien. Wat ik kon gebruiken zette ik in voor mij begrijpelijke taal op een site, ook voor mijn bandleden. Een soort cursus voor ons zelf.

 

Die site werd ook al snel door anderen bezocht. Men begon mij ook vragen te stellen. Daarna heb ik mij verder verdiept in de theorie en ik heb alles herschreven, speciaal voor beginners. Ik merk dat mijn manier van uitleggen in een behoefte voorziet en dat motiveert mij om er aan te blijven werken.

Muziek maken is voor mij een "noodzaak" maar ik heb er nooit mijn werk van willen maken. Het muzikantenleven met soms onzekere  verdiensten en afwijkende werktijden heeft mij nooit getrokken. Ik had ook geen zin om muziek te spelen die ik zelf niet mooi vind. Daarbij vond ik mijzelf niet goed genoeg.

 

Ik kwam al jong terecht bij een bedrijf wat kunststof producten maakte. Ik werd model/matrijzenmaker. Dat was precies iets voor mij want ik ben ook zeer geïnteresseerd in vormgeven en techniek. Later ben ik zelf zo'n bedrijf begonnen. Daarnaast ben ik vroeg in de internet-handel gestapt (webshop kunststof materialen).

 

Een paar jaar geleden heb ik alles verkocht en ben ik gestopt met werken. Ik heb genoeg andere dingen te doen. Naast muziek maken en deze site vol kletsen, knutsel ik nog steeds graag, o.a. aan oude auto's. Geïnteresseerd? Lees meer