Over mij

Ik ben begonnen op gitaar. Later ben ik ook gaan drummen. Als drummer heb ik 35 jaar in bands gespeeld. Ook een poosje toetsen gespeeld. Daarna ben ik weer intensief gitaar gaan spelen. Ik wilde toen meer weten over theorie, maar ik vond alleen onduidelijke en vooral onvolledige uitleg. Pas na veel zoeken begon ik verband te zien. Wat ik kon gebruiken zette ik in voor mij begrijpelijke taal op een site (ook voor mijn bandleden).

 

Die site werd ook al snel door anderen bezocht. Men begon mij ook vragen te stellen. Daarna heb ik mij grondig verdiept in de theorie en ik heb alles herschreven, speciaal voor beginners. Ik merk dat mijn manier van uitleggen in een behoefte voorziet en dat motiveert mij om er aan te blijven werken. Ik doe dit puur voor mijn en andermans plezier. Er is geen enkel commercieel belang.

Muziek maken is voor mij een "noodzaak", maar ik heb nooit de behoefte gehad om van muziek mijn werk te maken. Ik was daar ook niet geschikt voor. Als jongeman kwam ik bij toeval terecht bij een  kunststofverwerkend bedrijf. Ik werd "modelmaker". Dat was precies iets voor mij want ik ben ook zeer geïnteresseerd in vormgeven en techniek. Later ben ik zelf een modelmakerij begonnen. Al snel werd het ook een productiebedrijf (series kunststof producten maken). Daarnaast ben ik vroeg in de internethandel gestapt (webshop voor kunststof materialen). Een paar jaar geleden heb ik alles verkocht en ben ik gestopt met werken.

Ik heb genoeg andere dingen te doen. Naast muziek maken en deze site vol kletsen, knutsel ik nog steeds graag, o.a. aan oude auto's.  Geïnteresseerd? Lees meer

                                                                                                                                                 

Guus van der Kleijn: https://www.muziektheorievoorbeginners.nl                  ®copywrite/auteursrecht

Muzikant - studio - componeren - muziektheorie voor beginners                    online sinds mei 2017

Jaap van der Kleijn: https://www.shoelaceproductions.nl

Muzikant - studio - componeren - produceren - mixen - masteren - lessen opnametechniek